Home page

Ross Pavilion

In April 2017 the practice was shortlisted for the Ross Pavilion design competition in collaboration with Sou Fujimoto Architects.

The Ross Pavilion is located in West Prince’s Street Gardens, Edinburgh. The competition brief called for the replacement of the existing 1930’s pavilion with a performance space which could either be used for small enclosed events for up to 200 people, or be opened up to face a new amphitheatre containing up to 6000 people. In addition to the performance space is a new visitor centre located beneath a viewing platform on Prince’s Street.

Our design incorporated a pair or ramps which spiralled down from Prince’s Street to the central promenade at the foot of the gardens. The ramps defined the external seating area as well as providing new pedestrian routes offering panoramic views of the gardens and Castle.

Project Details

Client
Ross Development Trust
Location
Edinburgh, Scotland
Date & Status
2017, Competition - 2nd Prize
Team
Ambra Chiesa, William Conway, Joe Randall
Images
Filippo Bolognese
Collaborators
Sou Fujimoto Architects
BuroHappold
GROSS.MAX
Purcell
Scott Hobbs Planning
Project Details